Nacionalni park Kornati

Polazak brodom na izlet NP Kornati kreće s rive u Pirovcu u 09:00 sati, a povratak je predviđen oko 18:00 sati. Mogućnost rezervacije izleta na Kornate s polaskom iz Vodica/Murtera/Biograda.


Cijena uključuje:

  • prijevoz turističkim brodom
  • ulaznicu za izlet NP Kornati
  • aperitiv
  • ručak (meso ili riba) + napitak
  • pauzu od 3 sata (kupanje u nacionalnom parku Kornati)

Opis izleta

Polazak s pirovačke rive u 09:00 sati.

Izlet NP Kornati započinje uz klasični dalmatinski aperitiv, po želji naravno, te se kreće prema južnoj obilaznoj strani nacionalnog parka.
Nakon 3 sata razgledavanja i sunčanja na brodskoj palubi, brod pristaje kod otoka Levrnaka u istoimenoj uvali. Od 12:00 – 15:00 sati traje pauza te je to vrijeme predviđeno za razgledavanje, kupanje, sunčanje itd.

Za to vrijeme odvija se i posluživanje ručka na brodu, a na izbor imate ribu (skuša/brancin) ili meso s roštilja. Također, postoji mogućnost prednarudžbe za vege-ručak.

Povratak u Pirovac predviđen je oko 18:00 sati.

Preporučamo da ponesete vodu, kremu za sunčanje, ručnike, šešire po potrebi i sl. kako bi cjelokupno iskustvo bilo bezbrižno. Poanta samog izleta fokusira se na mir i opuštanje.
Upravo takvi su Kornati, pomalo monotoni, ali postoji neka neopisiva ugoda u gotovo beskrajnom skladu boja i mirisa koje prožimaju središte Jadrana.
Toplo preporučamo da se uvjerite sami.

 


O nacionalnom parku Kornati

Nacionalni park Kornati jedna je od najrazvedenijih otočnih skupina na Mediteranu, jedinstven splet od 150 otoka, otočića i hridi razasutih na središnjem dijelu Jadrana. To je najmodriji kutak Jadrana u kojem modra boja Kornatskoga mora još više dolazi do izražaja u kontrastu s bijelo sivim kamenjarom koji prevladava na otocima. Sa svojim neponovljivo bistrim morem, obiljem sunca, brojnim uvalama, zaljevima i lučicama, Kornati su nezaobilazno odredište za nautičare na njihovim ekspedicijama po Jadranu te pravi izbor za moderne “robinzone”.


Proglašenje nacionalnog parka

NP Kornati od 1980. godine štiti i čuva, od čovjeka – za čovječanstvo, najljepši dio Hrvatskog dijela Jadranskog mora. Granicama parka obuhvaćene su dvije trećine skupine otoka i hridi poznate pod zajedničkom imenom – Kornati. Park obuhvaća prostor od oko 218 milijuna kvadratnih metara, od čega je 3/4 prostora more, a 1/4 površine čine otoci, otočići i hridi.

Jedna od najupečatljivijih prirodnih pojava NP Kornati su klifovi na nizu otoka Donjih Kornata koji gledaju prema otvorenom moru. Klifovi se od davnina nazivaju krunama pa odatle vjerojatno potiče i samo ime Kornati. Najviši kornatski klifovi nalaze se na otoku Klobučaru (80 metara), Mani (65 metara), Rašipu Velom (64 metra) itd. Podmorski nastavci tih klisura dosežu i do 100 metara dubine.

 

Aktualno

Redovni sezonski polasci predviđeni su za period od 01.07. – 01.09., međutim, uslijed epidemiološke krize koja je poharala svijet, molimo za razumijevanje s obzirom da su sve informacije vezane za rezervaciju izleta podložne promjenama sukladno odlukama Vlade i Nacionalnog stožera Republike Hrvatske u vezi općih mjera prevencije, opreza i zaštite.
Za više informacija slobodno nam se obratite mailom ili izravno u poslovnici.

Nakon avanture u nacionalnom parku Kornati predlažemo vam posjećivanje predivnih slapova nacionalnog parka Krke koji čak i one najizbirljivije ostavljaju bez teksta!

Link – Izlet NP Krka: https://www.holiday-makirina.hr/izleti/izlet-np-krka/

Nacionalni park Krka

Fotogalerija / Gallery

Izlet np kornati - brodska paluba
Izlet np kornati - brodska paluba
Izlet np kornati - hridi
Izlet np kornati - hridi
Izlet np kornati - pogled s brodske palube
Izlet np kornati - pristanište Levrnaka
Izlet np kornati - uvala Levrnaka
Izlet np kornati - roštilj na brodu
Izlet np kornati - pristanište kornati
Izlet np kornati - pramac
Izlet np kornati - brod